Детски образователен център Smarty® в партнтьорство с "Академия Роботика" организира през новата учебна 2019-2020 година ПРОГРАМИРАНЕ И РОБОТИКА ЗА ДЕЦА

Заниманията се провеждат във филиал Smarty 3, ул. Сан Стефано N:7, ет. 2

График и записвания за втори учебен срок 2020 г. в линковете по-долу.

Роботиката е подходящ и изключително интересен начин, чрез който децата навлизат в света на новите технологии и се докосват до различни науки! По разбираем начин те се запознават с роботиката и програмирането. Занятията обхващат разнообразни теми, съобразени с интересите и възрастта на децата, а учебният материал е обвързан с научни и практически задачи.

По време на занятията се използват истински роботи. По този начин децата могат детайлно да наблюдават и изследват изпълнението на програмите, да решават механични проблеми, да пресъздават различни механизми и макети от тяхното ежедневие. Например робот, който да обикаля стаята, без да се удари никъде(пример с прахосмукачка робот).

По време на курсовете се тренират и важни индивидуални умения, полезни за личностното и професионално развитие в бъдеще. Ето какво споделят водещите на курсовете за деца в Академия Роботика

„ По време на курсовете се стараем да покажем на всяко дете колко е забавно да програмира и да конструира роботи. За нас е важно, освен знания, свързани с информационните технологии, децата да придобият различни социални умения, да работят заедно и да си помагат.”

Курсовете по роботика дават възможност на децата:
- да развиват фината си моторика
- да тренират логическото си мислене
- да използват своята креативност
- да се учат от грешките си и да не се отказват от идеите се, защото след 1, 10 или 100 опита нещата се случват!

Курс 5-6г.:

Най-малките робостроители 5-6 г. се забавляват с малкия робот Kubo, който се програмира с помощта на логически блокчета под формата на пъзел.

За повече информация и записване:

 https://robotika.bg/robotika-5-6/

 

Курс 7-8г.:  

В занятията за деца 7-8 г. се конструират и програмират LEGO механизми, умалени модели на неща от заобикалящият ни свят.

За повече информация и записване:

https://robotika.bg/robotika-7-8/

 

Курс 9-12 г.:   

Децата на 9-12 г. конструират и програмират LEGO роботи като за разлика от по-малките ученици 7-8 те вече изпозлват по-сложно програмиране и конструкции. Част от роботите, които създават са такъв за следване на линия или робот, който да не се удря в обекти.

За повече информация и записване:

https://robotika.bg/robotika-9-12/

 

 

 

 

 

TOP