В подкрепа на кампанията за по-чист въздух, малките първолаци от филиал Smarty3 импровизирано рисуваха по темата. Ден по-късно бяха последвани и от децата в Smarty1.

Ние можем да добавим и няколко неща, които всеки би могъл да направи за по-чист въздух и природа. Защото не само старите автомобили замърсяват - нарастващият брой автомобили, изобщо, също е от голямо значение.

Във връзка със замърсяването от автомобилни газове, бихме призовали кметовете на по-големите градове с интензивен трафик да обърнат по-голямо внимание на организацията на движение. Голяма част от задръстванията са резултат от лоша регулация на трафика или изобщо от липсата на такава. И не на шега „зелената вълна” вече е наричана „червена вълна”. Примери много.

И все пак...

Опитвайте се да изминавате всеки ден все по-голямо разстояние пеша. Около 10 000 крачки на ден са изключително полезни.

Поддържайте стайна температура около или до 20 градуса. По-високата температура гори повече, струва по-скъпо и е по-вредна за здравето. Над 23 градуса се смятат дори за рискови при сърдечно-съдовите заболявания. А от опит можем да споделим, че при по-висока температура в занималнята, а и в училищата, децата стават по-лениви, доспива им се лесно и губят концентрация.

Знаем за вредите от пушенето, но все пак – не пушете в присъствието на деца, особено в колата или по-малки затворени помещения.

Ако използвате за отопление дърва, купете ги по-рано, няколко месеца преди да ги използвате. Така ще има време да изсъхнат добре и да осигурите качественото им горене.

Сигнализирайте, когато видите, че накой гори гуми, дрехи, пластмаса или стара боядисана дограма. Това не е негова работа и вие не стойте безучастни!

Борете се за всяко неправомерно изсечено дърво, застроена зелена площ или „реституирана” част от планината. Бъдете активни срещу неспазването на закона и ненаказаността!

TOP