Част от заниманията по време на лятната занималня са свързани с науката и посветени на различни научни открития и постижения.

Това лято два Smarty екипажа обиколиха планетите от СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА, ей тъй, почти на шега. Младите учени бяха подготвени много добре и знаеха какво точно да наблюдават и изследват на всяка планета. Пътуваха с огромен ентусиазъм, работиха със завиден хъс, доказаха, че са страхотен екип.

Отделиха и специално внимание на Земята. „Прокопаха” тунел до самия й център... намериха диаманти. Това откритие ги провокира отново да насочат поглед към космоса. Наблюдавайки Млечния път, стигнаха до заключението, че самите те са направени от звезден прах и са по-скъпоценни и от най-рядко срещаните минерали.

Една от летните седмици, пък, беше посветена на ВОДАТА. Smarty децата поеха дълбоко въздух и се гмурнаха в знания и незнания за водата. Пътуваха с водната капка през агрегатните й състояния, кристализираха представата, че водата е навсякъде, изпариха се, когато госпожа Марина задаваше въпроси и пречупиха светлината на наученото, добавяйки цвета му към дъгата на своето въображение.

Вижте какви модели на ЧОВЕШКО ТЯЛО си изработиха децата? Работейки в изключително творческа обстановка, всички научиха много за устройството на нашите тела, кои са основните органи, как се движим и защо е важно да бъдем в добра физическа форма. Запознаха се с основните сетива - зрение, слух, вкус, обоняние, осезание. А знаете ли, че съвсем отскоро равновесието, усещането за болка, студ и топлина също се разглеждат като такива? Извън традиционната наука, пък, се говори за т.нар. „шесто чувство“? Така сетивната палитра се разраства, а ние ще имаме още много какво да учим...

Пренесохме се и назад във времето, когато на Земята са бродели праисторически влечуги! Диплодок, Трицератопс, Птеродактил, Тиранозавър рекс... Дааа, бяхме в ерата на динозаврите!!! Запознахме се с начина на живот на някои от тях - хищници и тревопасни, плуващи и летящи, проучвахме кой е най-голям или пък най-свиреп, кой как се е отбранявал ... И накрая......... разгадавахме как са изчезнали ............

Очаквайте още от нашите занимания по време на лятната занималня. Не проспускайте да ни следите и в нашата фейсбук страница!

TOP