ДНЕС ЗАСАЖДАМЕ БЪДЕЩЕ!

От 10 години традиция в Smarty е с децата да засаждаме различни растения. Садили сме тревичка, различни видове цветя, в саксийки или на открито. Грижили сме се за нашите растения и сме наблюдавали процеса им на израстване. Така, както го правим с децата. Тази година се ангажирахме с нещо по-сериозно – да посадим дърво! И не едно, а много! Благодарение на Гората.бг в лицето на Никола Рахнев всяко Smarty дете вече разполага с комплект за отглеждане на собствено дърво. Изключително щастливи сме, че имаме възможността да засадим тези величествени и внушителни дървесни видове - Червен дъб и Явор.

След известна предварителна подготовка и необходимите инструкции семенцата вече са засяти! Всяко Smarty дете е в очакване на покълването на неговото собствено дърво. Въпреки че повечето от тях не садят за първи път, факта, че сега посаждат дърво изключително ги впечатли. Работиха с радост и ентусиазъм. И вече знаят - жълъдче=Червен дъб и „вертолетче”= Явор. Използвахме екологични саксии от рециклиран материал, изработихме си индивидуални етикети, обогатихме почвата с биотор и поръсихме с надежда и любов нашето засадено БЪДЕЩЕ.

А какво следва ли? Всеки ден индивидуална среща дете - семенце, топли думи за стимулиране на растежа, авторски песни с послание, положителни мисли и оптимистични пожелания за порастването на Най -.... Дървото. С една дума – ГРИЖА! Ще отглеждаме нашите дървета, докато станат готови за засаждане на открито, в естествена среда.

TOP