Занимания

"Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, то това значи, че вие въобще нямате понятие какво означава това нещо." Алберт Айнщайн

Наша цел е да предаваме знанието. Вярваме, че децата възприемат най-добре, когато взимат дейно участие в процеса на обучение. Учи, играй, откривай, изследвай, възприемай и помни – основни принципи, чрез които възпитаваме децата.

С какво се занимават децата в Детски образователен център Smarty®?

SMARTY © web design

e най-директния път към сърцето и индивидуалността на всяко дете. Всеки човек е надарен с талант, но ако не го развива, може никога да не го прояви. Развивайки импулса на децата да творят ние стимулираме въображението им. Насърчавайки опитите им, им даваме възможност да се самоосъзнаят и да уважават работата, която са създали. Учим ги да изразяват себе си. В Детски център Smarty®  предлагаме занимания по изобразително и приложни изкуства, театър за деца, запознаваме ги с музикалното и филмово изкуство.

                 Проследяваме развитието на света от древни времена до днес, запознаваме се с постиженията на науката, изучаваме природата, растителния и животински свят, пътуваме до космоса и обитаваме дълбините на морета и океани, срещаме митични същества, приказни герои, Богове или чудовища.

                В Детски образователен център Smarty® обръщаме внимание на ценностите в общуването помежду ни, учим се да бъдем дами и кавалери,  да проявяваме отношение към нещата, които правим. Стремим се към изграждането на навици и споделяме опит как рационално да организираме времето си от малки, как да подреждаме личните си вещи и пространство. Говорим за здраве, храни и етикет, организираме кулинарни занимания. Запознаваме се с различни професии и популярни личности. Изучаваме традициите и тяхното развитие  във времето.

             В Smarty® използваме и най-малката възможност за игри на открито и за възстановяване на закърнялата връзка с природата. Организираме еднодневни екскурзии, които зареждат децата с емоции и ги даряват с незабравими преживявания – приключенски туризъм, оцеляване в планината и първа помощ, ориентиране, катерене, въжени градини, посещение на пещери, запознаване с растителния и животински свят, ролеви игри, селски туризъм.

Децата възприемат и учат по различен начин от възрастните, затова имат нужда от внимание, любов, ентусиазъм и насърчаване. Ето защо за изпълнението на всяка дейност или проект в Smarty® се грижат професионалисти, които водят и обучават децата. В Smarty® създаваме подходяща атмосфера, изпълнена с весел шум, където можете да бъдете сигурни, че детето Ви ще се развива като хармонична личност.

Elucentissimum est edocendi genus exemplorum subditio..

Най-добрият начин да се обучава е да се обучава с примери.

Използването и/или копирането на публикуван материал или снимки от страницата, както и части от нея без разрешение на авторите е неморално и наказуемо!

Математика, български език, литература, английски език...звучи страшно,

но не и при нас. В занималня Smarty® децата няма да усетят как прилагат и затвърждават наученото в училище, а с помощта на квалифицирани преподаватели чрез игри и упражнения ще допълват и обогатяват своите знания. Предизвикателство пък за по-големите ученици ще бъде да предадат своите умения и опит на по-малките от тях.

Галерия

2016/2017

Харта

Контакти

Занимания

Идеята

ОБРАЗОВАТЕЛЕН

ДЕТСКИ ЦЕНТЪР

Начало

Връзки

 

 

Образование

 

За нещата от живота

 

Изкуството

 

Тематични занимания

 

Връзка с природата